11 Kasım 2008 Salı

Blogger'dan Tanınmak ve Para Kazanmak

Geçen akşam National Geographic kanalında Yemeklerle ilgili bir program izledim. Programda değişik ülkelerdeki kişilerle irtibatlar kurulup onlar aracılığı ile kendi şehirlerinin, kendi kültürlerinin yemekleri tanıtılıyor.

İrtibat kurdukları kişilerse, yemek hakkında blog sitesi yapmış, her gün yaptıkları yemeklerin fotoğraflarını çekip ve bir de yazı yazı yazıp bloglarına ekliyen kişiler. Hiç biri bu kadar popüler olacağını beklemiyormuş. Hatta şimdi sitelerinden para bile kazanıyorlarmış.

Yaptıkları tek şey her gün bloglarına 30 dakika ayırmak. Eğer haftada bir değilde her gün ya da iki günde bir sitenize yazı vs. eklerseniz bir süre sonra google Pr değerinizi yükseltiyor bu da sizin aramalarda üste çıkmanızı sağlıyor. Aramalarda üste çıktıkça da sitenizin ziyaretçi sayısı inanılmaz artıyor. Birde güzel yazıyorsanız mutlaka ama mutlaka sağlam kişilerle karşılaşır, hem sitenizden para kazanır hemde çevre edinirsiniz.

Türkiye'de benimde takip ettiğim ve popüleritesi çok yüksek bloglar var. Bu işin tek can alıcı yönü süreklilik. Belki ilk 2-3 ay farkedilmeyeceksiniz ama farkedildikten sonra da bütün yazılarınız değer kazanacak.

Bu yazıyı yazmamın amacı, hem günde 30 dakikanızı yazmaya ayırmanıza teşvik etmek hem fikirlerinizin zamanla geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak.

Sevgiyle kalın.
Hakan Mengüç