22 Kasım 2008 Cumartesi

İnançlar 6, İnanç, Potansiyel, Eylem, Sonuçlar


İnançlar tüm hayatımızı nasıl etkiler? Şimdi bunu bir diyagram yoluyla anlatalım.

Bir adam düşünün, kendi konusunda bilgili ama başaracağına inanmıyor. Sizce bu adam ne kadar etkili olabilir? Potansiyelinin ne kadarını kullanabilir? Başaracağına inanmayan bu adam eyleme geçermi ya da ne kadar geçer? Ve hangi sonuçları alır?

%20 inançla başlarsanız, potansiyelinizin %20'sine ulaşır eyleme de ancak %20 oranında geçersiniz ve sonuçlarda %20 etkili olur. Ben bu bilgiyi bir örnekle anlatmayı çok severim. Psikoloji ve kişisel gelişim konusunda en az 5 kitap okumuşsunuzdur değil mi? Ya da başka konularda... Şimdi size desem ki psikoloji konusunda 100 kişinin karşısında 2 saatlik bir seminer verebilir misin? Muhtemelen heyecanlanır ve veremem dersiniz. (En azından sorduğum insanlar böyle diyor)

Tekrar tekrar yapılan hipnoz deneylerinde kanıtlanmıştır ki insanın okuduğu her şey bilinçaltında kayıtlı olarak duruyor. Eğer size hipnoz yapılsa ve bilmem ne kitabının 32. sayfası 1. paragrafında ne var dense söylebilirsiniz. Şimdi 5 kitaplık bir potansiyeliniz var ama bu potansiyele ulaşmanızı sağlayacak olan şey inanç. Siz onların önünde konuşamayacağınıza inandığınız için konuşamıyorsunuz. İspat edeyim mi? Eğer karşınızda 10 tane çocuk olsa gayet rahat anlatır mısınız anlatmaz mısınız? %99 anlatırsınız, çünkü onların karşısında rahatsınız ve anlatabileceğinize inanıyorsunuz.

İnandığınız için potansiyelinizin çok büyük bir kısmını kullanıyorsunuz.
Potansiyelinizi kullanabildiğiniz için de sürekli eyleme geçiyorsunuz.
Ve başarılı sonuçlar alıyorsunuz.

Unutmayın % kaç inanırsanız sonuçlar da ancak o kadar % olur.